Spårbarhet

You are here:

När man använder tillverkningsmodulen och kör en tappkörning så skapas automatiskt ett produktlagerparti för den nygjorda batchen med bäst före datum(BFD). Detta parti kan man sedan flytta, sälja eller destruera.

Till en början så ha partistrategi Ingen då det till en början saknas registrerade partier i eran tillverkning.
Börja med att välja partistrategi vid ERP->Inställningar. Välj mellan dessa:

Ingen
Här får man själv välja vilket parti man vill ta varorna ifrån. Väljer man inget så kommer heller inte lagerpartiet uppdateras utan det tas från den stora potten.

FIFU

Först in-först ut är som bekant att partiet som tillverkats väljs först sen väljs nästa. Finns det inte tillräckligt kvar i partiet så skapas en ny orderrad med nästa parti. Så en order kan bli uppdelad och lagerpartiet syns på fraktsedeln.

Samma parti
Här väljer den automatiskt ett parti som har det efterfrågade antalet kvar.

När används produktlagerpartier?

Vid intransport till SwedBeer.se väljer man antal kollin samt vilket produktlagerparti som det huvudsakligen skall tas ifrån. Lämnar man tomt används partistrategin.

Vid egna beställningar väljer man vilket huvudsakliga parti som det skall tas ifrån. När man skriver ut följesedel eller sätter beställning till levererad så updateras beställning med nya rader ifall beställningen måste delas upp i olika lager. Lämnar man tomt används partistrategin.

Vid produktförflytting så väljer man också huvudproduktlagerparti som skall skickas iväg. Lämnar man tomt används partistrategin.

Man kan rediga produktlagerpartier, namn och antal, i ERP->Produkter->Lagerpartier.