Fortnox

You are here:

Fortnox har ändrat förfarandet att koppla ihop integrationer. Vi har ännu inte gjort klart det nya förfarandet så det gamla används ett tag till.

Gamla förfarandet

• Logga in i Fortnox
    • Beställ Integrations-licens om ni inte redan gjort det.
    • Gå till ”Administrera användare” i den övre menyn, den med en person-ikon.
    • Tryck på ”+ Lägg till integration”, ange sedan kod Km5Y2RGaJ7Nx och välj ”Henrik Jonsson” och tryck sedan på ”Godkänn”.
    • Spara och kopiera API-koden ni får.
    • Lägg sedan till Systembolaget AB och SwedBeer (Rådanäs Bryggeri AB) som kunder i Fortnox om ni inte redan gjort det och notera de kundnummer som skapas.
  • Logga in på SwedBeer.se

När du gjort klar anslutningen

Nu ska du göra några inställningar på SwedBeer.se.

• Gå till inställningarna för affärsystemet för att uppdatera kundnummer, artikelnummer och eventuellt lagerställe.
  • Se till att varje produkt som finns registrerad i SwedBeer också finns registrerade i Fortnox som styck och kolli.
  • För sedan över Fortnox-artikelnummer och för in dessa på varje produkt hos SwedBeer.

Ni anger befintligt Fortnox-kundnummer på beställningen eller på kundkortet om kunden redan finns registrerad i Fortnox. Lämnar ni kundnummer tomt så skapas en ny kund automatiskt i Fortnox.

För tillfället kan man importera systembolagsbeställningar (EDI), egna beställningar och SwedBeers kundbeställningar.

Kör man Fortnox Lagermodul och ställer in standardlager under inställningar så kommer lagersaldot att uppdateras med centrallagrets saldo. I övrigt synkas inget annat.